Tarieven & Vergoeding


Logopedie

Logopedische zorg wordt voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering. De tarieven variëren per zorgverzekeraar; een overzicht van de tarieven voor 2023 vind je hier. Ook voor volwassenen wordt logopedische zorg volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij moet echter wel het wettelijk eigen risico eerst worden 'opgebruikt'. Gezien de grote administratieve last die Directe Toegankelijkheid met zich meebrengt, werk ik uitsluitend op verwijzing. Een verwijzing logopedie wordt uitgeschreven door een arts, bijvoorbeeld de huisarts, KNO-arts of jeugdarts.   

 

Stemtraining

Tarief stemtraining (zonder vergoeding vanuit de zorgverzekeraar), bijvoorbeeld ter voorkoming van stemklachten of om de mogelijkheden van je stem te ontdekken. 
€40 per afspraak van 30 minuten
€55 per afspraak van 45 minuten
Studenten (denk aan lerarenopleiding, Pabo, e.d.) kunnen zich ook in duo's aanmelden. In dat geval betaal je €35 p.p. en werken we 45 minuten.

Verhinderd?

Een afspraak dient ten minste 24 uur van te voren te worden afgezegd. Bij een latere afzegging ben ik genoodzaakt het verzuimtarief van €30,- in rekening te brengen. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.